Uloguj se!
Login:
Password:
NOVI ARTIKLI
Najnovije dodati proizvodi
Korpa
Vaša korpa je prazna

Dostava se vrši putem brze pošte BEX. Porudžbine se obrađuju i šalju u roku od 24 sata. Subotom i nedeljom se ne šalju zbog vikenda.
Kategorije
Svojstva poludragog i dragog kamenja [27]
Boja, svojstva, vibracije kristala, kamenje prema horoskopskom znaku [4]
Feng šui [2]
O kristalima i dragom kamenu. ISCJELITELJSKE VIBRACIJE (HR) [1]
NOVO!
Katalog boja za kašaste perle Preciosa Ornela Katalog boja za štras i kristali Preciosa Ornela BESPLATNI PROGRAMI za beadwork Kamenje prema hororskopskom znaku Poludrago i drago kamenje-svojstva
REKLAMA
Ćilibarski pokloni
Samo kod nas možete kupiti 100 % pravi Baltički ćilibar po najnižim cenama. Isporuka PostExpressom (po Srbiji) ! Dobro došli!

Ćilibar Baltički

Ikone i slike od ćilibara

Preporuči nas
Naš baner:

Repromaterijal&Poludrago kamenje

Main » Articles » Svojstva poludragog kamenja » Svojstva poludragog i dragog kamenja

Agat=Ahat

 

Ahat (eng. Agate, fr. Agate, nem. Achat, rus. Agat) je mineral i dragi kamen različitih boja. Predstavlja nagomilavanje različitih oblika kvarca, uglavnom kalcedona, koji je mikrokristalizovana silikatna kiselina. Upotrebljava se za izradu nakita. Ahat je dobio ime po reci Ahat (sada Drilo) na Siciliji, gde je prvi put nađen.

 

Ahat je kamen opuštanja, mira, pročišćenja, ravnoteže, meditativnosti, vitalnosti, uzemljenja, smanjuje bol, balansira jin i jang energiju, stimuliše analitičke sposobnosti, budi skrivene latentne talente, jača vid, pomaže kod stresa, stabilizuje auru. 

Kaže se da pomaže u zaštiti, pogotovo zaštiti dece. Nadodaje hrabrost i pojačava kreativnost kod učenika ili umetnika. Njegovo pojačavanje energije dolazi u talasima, tako da je koristan kada je potrebno prevazići neku situaciju.

Ahat je raznolik svilenkastog sjaja, mnogobrojan, mnogoslojan, lako prepoznatljiv kamen. Može se naći u raznim bojama, od svih vrsta braon, plave, mlečno bele, bež, roza, sive, ljubičaste, žute, zelene, crvene, oranž. Delimično je providan i vrlo slikovit kamen, protkan trakama različitih boja koje su nastale rastom u kružnim šupljinama vulkanskih stena.

Ahat pripada silikatnoj grupi minerala. To je varijacija kvarca koja pripada porodici kalcedona. Ahat se često seče u tanje ravni. Može biti kotrljan, prirodno zaobljen ili u grumenčićima.

Većina ahata nalazi se u vulkanskim stenama ili starim otvrdlim lavama. U šupljinama, koje su nastajale u rastopljenoj masi, a koju je onda delimično ili potpuno ispunjavala siliktna materija. Takav ahat pokazuje paralelne linije.

Ima stepen tvrdoće 7 po Mosovoj skali. Ne rastvara se u kiselinama, sem u HF. Neproziran je. Različite boje ahata potiču od prisustva (primesa) različitih jedinjenja gvožđa i mangana.

Nalazišta:

U davna vremena koristio se za izradu nakita, pečata, posuda. Kada se od ahata pravilo ogledalo sujeverni su ga koristili protiv vradžbina. U vreme renesanse u Italiji koristio se kao talisman.
AHAT BELI
Агат
Boja: Poluprovidan, beli, sa svetlijim i belim prugama. Duhovno nas uzdiže i pomaže prihvatanje odgovornosti za celinu. Omogućava nam unutrašnje viđenje i intuitivnu spoznaju. Otklanja blokade na svim nivoima, jača auru. Stvara osećaj sigurnosti, zaštite i svepovezanosti. Olakšava samospoznaju. Poboljšava koncentraciju i mentalne funkcije. Čisti se pod vodom i obnavlja na suncu i mesečini. Nalazište-Indija

AHAT DENDRITSKI

Boja: Uglavnom mešavina smeđe, zelene, bele. Ovaj kamen donosi izobilje i punoću u sve oblasti života. On stvara mirno okruženje unutrašnje i spoljašnje i podstiče uživanje u svakom trenutku. Ima posebno jaku vezu sa biljnim kraljevstvom i produbljuje našu vezu sa zemljom. Psihološki nas podstiče da ostanemo sabrani u periodima nevolje i zbrke donoseći sabranost. Daje nam upornost. Leči nervni sistem, oslobađa od bolova i stimuliše vaskularni sistem. Prazni se 1 nedeljno pod tekućom vodom 5 minuta, a puni se na suncu sat-dva. Nalazište-Brazil

AHAT MOHOVINA

Boja: Zeleno siva. Ovaj ahat nas povezuje sa prirodom i zemljom. Podstiče nove početke, oslobađa nas od svih balasta i blokada. Pomaže intuitivne uvide i praktično sprovođenje. Dovodi emocije u ravnotežu, smanjuje stres i strah. Olakšava prihvatanje ljubavi i isceljenje. Podstiče rad žlezdanog sistema. Čisti se pod vodom, a puni pored biljaka, u saksiji ili bašti. Nalazište-Indija

AHAT ROZE

Boja: Ružičasti kristal sa zanimljivim koncentričnim krugovima. Oslobađa nas svih emotivnih bolova i ljubavnih razočarenja. Smiruje negativne emocije, ljubomoru i mržnju i postepeno nas otvara za univerzalnu ljubav. Leči srce i vraća snagu u kriznim situacijama. Učvršćuje ljubav između roditelja i deteta. Čisti se pod vodom, a obnavlja pored gorskog kristala.

AHAT SIVI

Boja:Sivi kamen sa koncentričnim krugovima. Dovodi u ravnotežu sve naše nivoe, unosi stabilnost u emocije i daje nam veliku fizičku snagu. Otklanja bolove sa bilo kog mesta na telu, jača našu auru, smiruje napetost i stres. Duhovno nas uzdiže i daje nam psiho mentalnu stabilnost. Čisti se pod vodom, a obnavlja na suncu. Nalazište-BocvanaIzvor informacije

Category: Svojstva poludragog i dragog kamenja | Added by: repromaterijal2 (05.01.2011)
Views: 5694 | Tags: agat, gemstone, halcedon, poludrago kamenje, ahat
Pretraga
NOVO! NOVO! NOVO!


Slike i za vez sa kašastim ma

Kako napraviti lutku-

Isporuka kompleta je od 15 do 30 dana. Iznad svake lutke imate broj kompleta za porućivanje. Poručiti možete preko.

KONTAKT FORME

Slikanje ma (Napravi sam sliku od kristala)

Kanitelj za vez, zlatovez i žardozi vez (indijski vez hekljicom). Primer radova možete pregledati ovde:

Masterklas sa kanitelju

Masterklas sa kanitelju
Šibori trake za stvaranje Vaših unikata: Primer radova možete pregledati ovde:
Primeri radova sa kanitelju
REPROMATERIJAL
Češke kasaste perle Poludrago i drago kamenje Kristali, perle od kristala Staklo kristalno, staklo Češke perle SWAROVSKI ELEMENTS® (Original) Kašaste perle TOHO Kašaste perle Plastične, akrilne perlee Šambala i resin perlice Indonezijske perle Keramičke perle Porcelan perle Gumene perle Nalepnice za tekstil, amblemi Dekupaž Pompon Pletene perle Rayher Štras i kristali (za šivenje i lepljenje) Kompleti za slikanje kristalima (štrasom) Slike i kompleti za vez sa kašastim perlicama Šljokice Minerali za kristaloterapiju Ćilibar baltički Metalne komponente Komponente od srebra 925/1000 Polimerska glina Alat i sabloni za izradu rukotvorina Postolja i stalci Konci i kanapi Kožice, čipke i trake Kutije za nakit VELEPRODAJA repromaterijala
Reklamiranje
Ukoliko želite da se reklamirate kod nas na sajtu za 4€/mes.

KONTAKTIRAJTE NAS

Ako zelite besplatno da reklamirate svoj proizvod, napravite masterklas vaseg proizvoda sa koriscenjam naseg repromaterijala (sa slikama i sa Vasim potpisom i adresom na Vas sajt ili Facebook stranicu). Mi cemo posle pregleda staviti njega u nasu

"Masterklas - Sobu"

. Adresa sajta :

www.napravisam.ucoz.com

Statistika

Designed by
Ul-chic Design
Repro-materijal Poludrago kamenje  ©| 2018 | Sve slike, dizajn i sadržaj ovoga sajta su u potpunosti vlasništvo www.repro-materijal.com i podležu zakonskim autorskim pravima.