Uloguj se!
Login:
Password:
NOVI ARTIKLI
Najnovije dodati proizvodi
Korpa
Vaša korpa je prazna

Dostava se vrši putem brze pošte BEX. Porudžbine se obrađuju i šalju u roku od 24 sata. Subotom i nedeljom se ne šalju zbog vikenda.
Kategorije
Svojstva poludragog i dragog kamenja [27]
Boja, svojstva, vibracije kristala, kamenje prema horoskopskom znaku [4]
Feng šui [2]
O kristalima i dragom kamenu. ISCJELITELJSKE VIBRACIJE (HR) [1]
NOVO!
Katalog boja za kašaste perle Preciosa Ornela Katalog boja za štras i kristali Preciosa Ornela BESPLATNI PROGRAMI za beadwork Kamenje prema hororskopskom znaku Poludrago i drago kamenje-svojstva
REKLAMA
Ćilibarski pokloni
Samo kod nas možete kupiti 100 % pravi Baltički ćilibar po najnižim cenama. Isporuka PostExpressom (po Srbiji) ! Dobro došli!

Ćilibar Baltički

Ikone i slike od ćilibara

Preporuči nas
Naš baner:

Repromaterijal&Poludrago kamenje

Main » Articles » Svojstva poludragog kamenja » Svojstva poludragog i dragog kamenja

Kalcit
BOJA : Zelena, plava, žuta, narandžasta, prozirna, smeđa, ružiĊasotsiva, crvena

IZGLED : ProzraĊan i voštan, Ċesto na pruge (može da bude lietuan kiselinom da se pojaĊa boja), svih veliĊina, ponekad kotrljan

UČESTALOST : Uobicajen

IZVOR : SAD, Britanija, Belgija, Češka, Slovacka, Peru, Island, Rumunija, Brazil

OSOBINE: Kalcit je moćan pojacivac i procišćivac energije. Samo prisustvo kalcita u sobi Ċisti negativnu energiju iz okruženja i povećava vašu energiju. Unutar tela Ċisti staticnu energiju. Spektar boja cisti fizicko i suptilna tela. Kalcit je aktivan kristal koji ubrzava razvoj i rast. Ovo je duhovni kamen povezan sa višom svešću, koji olakšava otvaranje višim svesnostima i prorockim sposobnostima, usmeravanju i vantelesnim iskustvima.

Psihološki, kalcit povezuje osećanja sa intelektom, stvarajući emotivnu inteligenciju, kalcit ima pozitivan uticaj, posebno tamo gde je neko izgubio nadu i motivaciju. Pobeđuje lenjost, doprinoseći aktiviranju na svim nivoima.

Mentalno, kalcit smiruje um, uĊi razboritosti i analizi, stimuliše uvide, poboljšava memoriju. Olakšava prepoznavanje koja je informacija važna, a onda i njeno zadržavanje. Kalcit daje sposobnost da se ideje sprovode u delo. Ovaj kamen je koristan za uĊenje. Kalcit razlaže emotivni stres i zamenjuje ga smirenošću. Ovo je stabilišući kamen, pojaĊava poverenje u samog sebe i sposobnost da se prevaziđu prepreke. Na suptilnom nivou, raspored odgovarajućih boja kalcita Ċisti, dovodi u ravnotežu i dopunjava energijom Ċakre.

LEČENJE Kalcit Ċisti organe eliminacije. Potpomaže apsorpciju kalcijuma u kostima, ali razlaže kakifikacije, jaĊajući skelet i zglobove. Rešava probleme sa crevima i kožom. Kalcit stimuliše koagulaciju krvi i zaceljivanje tkiva. JaĊa imuni sistem i potpmaže rast kod male dece. Kalcit deluje brzo kao eliksir i može da se nanosi na kožu, Ċireve, bradavice i zagnojene rane. Na suptilnom nivou, kalcit Ċisti i puni energijom Ċakre.

POLOŽAJ Držati ili staviti na odgovarajuće mesto. Nositi kao privezak. Može da se koristi za pravljenje zaštitne mreže oko kreveta. Koristiti kao esenciju dragulja. 

 

 

Category: Svojstva poludragog i dragog kamenja | Added by: repromaterijal2 (02.01.2011)
Views: 2645 | Tags: poludrago kamenje, Calcite, Калцит, gemstone, kalcit
Pretraga
NOVO! NOVO! NOVO!


Slike i za vez sa kašastim ma

Kako napraviti lutku-

Isporuka kompleta je od 15 do 30 dana. Iznad svake lutke imate broj kompleta za porućivanje. Poručiti možete preko.

KONTAKT FORME

Slikanje ma (Napravi sam sliku od kristala)

Kanitelj za vez, zlatovez i žardozi vez (indijski vez hekljicom). Primer radova možete pregledati ovde:

Masterklas sa kanitelju

Masterklas sa kanitelju
Šibori trake za stvaranje Vaših unikata: Primer radova možete pregledati ovde:
Primeri radova sa kanitelju
REPROMATERIJAL
Češke kasaste perle Poludrago i drago kamenje Kristali, perle od kristala Staklo kristalno, staklo Češke perle SWAROVSKI ELEMENTS® (Original) Kašaste perle TOHO Kašaste perle Plastične, akrilne perlee Šambala i resin perlice Indonezijske perle Keramičke perle Porcelan perle Gumene perle Nalepnice za tekstil, amblemi Dekupaž Pompon Pletene perle Rayher Štras i kristali (za šivenje i lepljenje) Kompleti za slikanje kristalima (štrasom) Slike i kompleti za vez sa kašastim perlicama Šljokice Minerali za kristaloterapiju Ćilibar baltički Metalne komponente Komponente od srebra 925/1000 Polimerska glina Alat i sabloni za izradu rukotvorina Postolja i stalci Konci i kanapi Kožice, čipke i trake Kutije za nakit VELEPRODAJA repromaterijala
Reklamiranje
Ukoliko želite da se reklamirate kod nas na sajtu za 4€/mes.

KONTAKTIRAJTE NAS

Ako zelite besplatno da reklamirate svoj proizvod, napravite masterklas vaseg proizvoda sa koriscenjam naseg repromaterijala (sa slikama i sa Vasim potpisom i adresom na Vas sajt ili Facebook stranicu). Mi cemo posle pregleda staviti njega u nasu

"Masterklas - Sobu"

. Adresa sajta :

www.napravisam.ucoz.com

Statistika

Designed by
Ul-chic Design
Repro-materijal Poludrago kamenje  ©| 2018 | Sve slike, dizajn i sadržaj ovoga sajta su u potpunosti vlasništvo www.repro-materijal.com i podležu zakonskim autorskim pravima.