Uloguj se!
Login:
Password:
NOVI ARTIKLI
Najnovije dodati proizvodi
Korpa
Vaša korpa je prazna

Dostava se vrši putem brze pošte BEX. Porudžbine se obrađuju i šalju u roku od 24 sata. Subotom i nedeljom se ne šalju zbog vikenda.
Kategorije
Svojstva poludragog i dragog kamenja [27]
Boja, svojstva, vibracije kristala, kamenje prema horoskopskom znaku [4]
Feng šui [2]
O kristalima i dragom kamenu. ISCJELITELJSKE VIBRACIJE (HR) [1]
NOVO!
Katalog boja za kašaste perle Preciosa Ornela Katalog boja za štras i kristali Preciosa Ornela BESPLATNI PROGRAMI za beadwork Kamenje prema hororskopskom znaku Poludrago i drago kamenje-svojstva
REKLAMA
Ćilibarski pokloni
Samo kod nas možete kupiti 100 % pravi Baltički ćilibar po najnižim cenama. Isporuka PostExpressom (po Srbiji) ! Dobro došli!

Ćilibar Baltički

Ikone i slike od ćilibara

Preporuči nas
Naš baner:

Repromaterijal&Poludrago kamenje

Main » Articles » Svojstva poludragog kamenja » Svojstva poludragog i dragog kamenja

Mesecev kamen, adular, selen, labrador.

лунный камень натуральныйIme "Mesečev kamen" je zajednička za nekoliko vrsta minerala, uglavnom bledo-mlečan, s mlečnim sjajem koji je karakterističan prelivanjem ili prelivajučim sjajem. To uključuje adularia, belomorit, selenit, Labrador (Labradorit).

Adularia ("Pearl Spar") - najvredniji od lunarne porodice kamena. Po prvi puta adularia kristali pronađeni su u švajcarskim Alpama, pod nazivom rock Adula posle cega je dobio njegovo ime. Najispravniji izraz "kamen" je u odnosu na adularia. To je transparentan kalij-natrij feldspat s svilenkastom belo-plavim efektom mesecevog sjaja, za koje čak i pre hiljadu godina, Indijanci  nazvali "zrake Meseca" i slagali o njemu legende.

Smatra se da posebnu snagu kamen dobija na novi mesec.  I danas, okultiste preporučuju stavljajući mesečev kamen pod jastuk da bi vidjeti proročke snove.^ Sinteti
čki kamen - opalit

Prirodni kamen v

лунный камень натуральныйAdularia pronađena zajedno s drugim draguljima u šindre na otoku Šri Lanki, ali, nažalost, sada nalazišta Šri Lanki su potrošeni. Trenutno ima u južnoj Indiji.

Adularia pojavljuje se na Madagaskaru, Tanzaniji, Burma, često ga pronadjuju na severu otoka Novog Zelanda.


Mesečev kamen odavno koriste za privlačenje ljubavi. Ljudi koji pate od usamljenosti, trebali bi nositi broš od tog minerala na lijevoj strani srca. Kamen ne samo privlači ljubav, ali takođe daje jaku osećajnost za svog vlasnika. Ako se nosi na levoj ruci prsten od mjesečevog kamena, harmonizira ljudske osjećaje, može ublažavati stres, čine vlasnika više tolerantnim i milostivim. Prsten na desnoj ruci uzrokuje opuštanje, potiče maštu i kreativne impulse. Adularia je dugo bila simbol bogatstva, zdravlja i dugovečnosti. Smatra se da je bio u mogućnosti pomoći svom vlasniku u životu lako prevladati stresne situacije, ukloniti strah od poteškoća, jer kamen pomaže vlasniku da postane sve više oprezan i hrabar. Jako omekšava karakter tvrdoglavim i netolerantnim ljudima.

Stručnjaci kažu da meditacija sa mjesečevim kamenom pomaže otkriti nesvesno, latentne sposobnosti i talente.

Astrolozi ne preporučuju ga nositi u nakiti za vatrene znakove - Ovan, Lav, Strelac. Ostale znakove mogu slobodno ga koristiti, on nije kontraindiciran, a i je posebno koristan protiv raka.

Mese
čev kamen - talisman kreativnih ljudi: umjetnika, pisaca i on otvara svoje talente, daje inspiraciju, inspirira kreativnost.

Adularia - veliki iscelitelj. Svi
mentalne bolesti i obolenja živaca leči i nježno i trajno ih uklanja od osobe. Njegova sposobnost da čiste sve telesne sustave je upečatljiva. Pomaže omekšiti posledice tumora i blagotvorno djeluje na lečenje prvih stadija tumora, čak i u naprednim fazama.Source: http://Mesecev kamen, adular, selen, labrador.
Category: Svojstva poludragog i dragog kamenja | Added by: repromaterijal2 (02.06.2011)
Views: 2895 | Tags: adular, mesecev kamen, selen, labrador.
Pretraga
NOVO! NOVO! NOVO!


Slike i za vez sa kašastim ma

Kako napraviti lutku-

Isporuka kompleta je od 15 do 30 dana. Iznad svake lutke imate broj kompleta za porućivanje. Poručiti možete preko.

KONTAKT FORME

Slikanje ma (Napravi sam sliku od kristala)

Kanitelj za vez, zlatovez i žardozi vez (indijski vez hekljicom). Primer radova možete pregledati ovde:

Masterklas sa kanitelju

Masterklas sa kanitelju
Šibori trake za stvaranje Vaših unikata: Primer radova možete pregledati ovde:
Primeri radova sa kanitelju
REPROMATERIJAL
Češke kasaste perle Poludrago i drago kamenje Kristali, perle od kristala Staklo kristalno, staklo Češke perle SWAROVSKI ELEMENTS® (Original) Kašaste perle TOHO Kašaste perle Plastične, akrilne perlee Šambala i resin perlice Indonezijske perle Keramičke perle Porcelan perle Gumene perle Nalepnice za tekstil, amblemi Dekupaž Pompon Pletene perle Rayher Štras i kristali (za šivenje i lepljenje) Kompleti za slikanje kristalima (štrasom) Slike i kompleti za vez sa kašastim perlicama Šljokice Minerali za kristaloterapiju Ćilibar baltički Metalne komponente Komponente od srebra 925/1000 Polimerska glina Alat i sabloni za izradu rukotvorina Postolja i stalci Konci i kanapi Kožice, čipke i trake Kutije za nakit VELEPRODAJA repromaterijala
Reklamiranje
Ukoliko želite da se reklamirate kod nas na sajtu za 4€/mes.

KONTAKTIRAJTE NAS

Ako zelite besplatno da reklamirate svoj proizvod, napravite masterklas vaseg proizvoda sa koriscenjam naseg repromaterijala (sa slikama i sa Vasim potpisom i adresom na Vas sajt ili Facebook stranicu). Mi cemo posle pregleda staviti njega u nasu

"Masterklas - Sobu"

. Adresa sajta :

www.napravisam.ucoz.com

Statistika

Designed by
Ul-chic Design
Repro-materijal Poludrago kamenje  ©| 2018 | Sve slike, dizajn i sadržaj ovoga sajta su u potpunosti vlasništvo www.repro-materijal.com i podležu zakonskim autorskim pravima.