Uloguj se!
Login:
Password:
NOVI ARTIKLI
Najnovije dodati proizvodi
Korpa
Vaša korpa je prazna

Dostava se vrši putem brze pošte BEX. Porudžbine se obrađuju i šalju u roku od 24 sata. Subotom i nedeljom se ne šalju zbog vikenda.
Kategorije
Svojstva poludragog i dragog kamenja [27]
Boja, svojstva, vibracije kristala, kamenje prema horoskopskom znaku [4]
Feng šui [2]
O kristalima i dragom kamenu. ISCJELITELJSKE VIBRACIJE (HR) [1]
NOVO!
Katalog boja za kašaste perle Preciosa Ornela Katalog boja za štras i kristali Preciosa Ornela BESPLATNI PROGRAMI za beadwork Kamenje prema hororskopskom znaku Poludrago i drago kamenje-svojstva
REKLAMA
Ćilibarski pokloni
Samo kod nas možete kupiti 100 % pravi Baltički ćilibar po najnižim cenama. Isporuka PostExpressom (po Srbiji) ! Dobro došli!

Ćilibar Baltički

Ikone i slike od ćilibara

Preporuči nas
Naš baner:

Repromaterijal&Poludrago kamenje

Main » Articles » Svojstva poludragog kamenja » Svojstva poludragog i dragog kamenja

Tigrovo oko

Boja: Zlatnosmeđa, svilenastog sjaja. Deluje Тигровый глазantidepresivno, pojačava životnu energiju i volju. Uz to podstiče rad organa za varenje i disanje, aktivira metabolizam. Dobro utiče na nervni sistem, smiruje psihomentalni nivo, misli i osećanja. Čisti se pod tekućom vodom i pored hematita, a oporavlja pored gorskog kristala ili na suncu. Nalazište-južna Afrika, Australija, SAD.

Tigrovo oko je žuto-smeđo-crni fibrozni kvarc. Efekt mačjeg oka nastaje smjenjivanjem vlakana kvarca i azbesta. Boja potječe od oksida metala, ali mu upravo vlaknasta struktura i pravilna obrada daju sjaj.

Tigrovo oko je jedan od najpopularnijih minerala. Njegovo misteriozno mačje oko je intrigiralo ljude stoljećima. Grupu minerala kvarca koja pokazuje "mačje oko" nazivamo kvarc mačje oko ili šatojan kvarc.

Pošto tigrovo oko nije jedini mineral sa efektom mačjeg oka, treba ga razlikovati od minerala :

  • Mačje oko (cimofan hrizoberil).
  • Sokolovo oko je tigrovo oko koje umesto azbesta sadrži krokodolit (plavi azbest), nije bilo izloženo metalima pa krokodolit nije promjenio boju u zlatno-žutu.
  • Zeleno tigrovo oko (Arizona tigrovo oko), ali to je mineral serpentin. On nastaje u metamorfnim stijenama, a vlaknast izgled mu daje hrizolit.

Najveća nalazišta Tigrovog oka su u Južnoj Africi, Australiji, Burmi, Indiji iu SAD-u. Jako je osjetljiv na bilo kakve kiseline.

Osnovni podaci :

  • boja: zlatno-žuta, zlatno-smeđa
  • tvrdoća: 6,5-7
  • gustoća: 2,58-2,64 g/cm3
  • kemijski sastav: SiO2, kremen
  • indeks loma svjetlosti: 1,534-1,540
  • disperzija: nema


 

Izvor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Category: Svojstva poludragog i dragog kamenja | Added by: repromaterijal2 (03.01.2011)
Views: 1376 | Tags: tigrovo oko, poludrago kamenje, gemstone, teger eye
Pretraga
NOVO! NOVO! NOVO!


Slike i za vez sa kašastim ma

Kako napraviti lutku-

Isporuka kompleta je od 15 do 30 dana. Iznad svake lutke imate broj kompleta za porućivanje. Poručiti možete preko.

KONTAKT FORME

Slikanje ma (Napravi sam sliku od kristala)

Kanitelj za vez, zlatovez i žardozi vez (indijski vez hekljicom). Primer radova možete pregledati ovde:

Masterklas sa kanitelju

Masterklas sa kanitelju
Šibori trake za stvaranje Vaših unikata: Primer radova možete pregledati ovde:
Primeri radova sa kanitelju
REPROMATERIJAL
Češke kasaste perle Poludrago i drago kamenje Kristali, perle od kristala Staklo kristalno, staklo Češke perle SWAROVSKI ELEMENTS® (Original) Kašaste perle TOHO Kašaste perle Plastične, akrilne perlee Šambala i resin perlice Indonezijske perle Keramičke perle Porcelan perle Gumene perle Nalepnice za tekstil, amblemi Dekupaž Pompon Pletene perle Rayher Štras i kristali (za šivenje i lepljenje) Kompleti za slikanje kristalima (štrasom) Slike i kompleti za vez sa kašastim perlicama Šljokice Minerali za kristaloterapiju Ćilibar baltički Metalne komponente Komponente od srebra 925/1000 Polimerska glina Alat i sabloni za izradu rukotvorina Postolja i stalci Konci i kanapi Kožice, čipke i trake Kutije za nakit VELEPRODAJA repromaterijala
Reklamiranje
Ukoliko želite da se reklamirate kod nas na sajtu za 4€/mes.

KONTAKTIRAJTE NAS

Ako zelite besplatno da reklamirate svoj proizvod, napravite masterklas vaseg proizvoda sa koriscenjam naseg repromaterijala (sa slikama i sa Vasim potpisom i adresom na Vas sajt ili Facebook stranicu). Mi cemo posle pregleda staviti njega u nasu

"Masterklas - Sobu"

. Adresa sajta :

www.napravisam.ucoz.com

Statistika

Designed by
Ul-chic Design
Repro-materijal Poludrago kamenje  ©| 2018 | Sve slike, dizajn i sadržaj ovoga sajta su u potpunosti vlasništvo www.repro-materijal.com i podležu zakonskim autorskim pravima.